Contactgegevens

David Müskens
06 - 50 45 60 67
david@deherstelexpert.nl

Praktijkadres:
Groesbeekseweg 246b
6523 PJ Nijmegen

 

Contact

Emmett

Als Emmett therapeut kan ik jou weer helemaal in balans brengen. Ja, ook letterlijk! Doordat wij in ons lijf vele ‘’schakelaartjes” hebben die je kunt omzetten en vele drukpunten (holding points) welke je kunt activeren kan ik je met een korte behandeling weer soepel en stabiel krijgen.

Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen soepelheid.

De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden

Om gezond te blijven moet ons lichaam onder wisselende omstandigheden toch intern in evenwicht worden gehouden. Dit proces noemen we homeostase. Voor de instandhouding van dit evenwicht tussen ons en onze omgeving hebben wij allemaal aparte systemen in ons lijf die elk hun eigen specifieke taak hebben en die samen verantwoordelijk zijn voor al onze lichaamsfuncties. Is deze homeostase niet optimaal? Dan zijn we vatbaarder voor andere ”klachten”. Via de Emmett techniek word je systeem optimaal hersteld zodat je de wereld weer aankan.

Emmett therapie is goed te combineren met iedere andere vorm van lichaamsgerichte therapie.

De Behandelmethode

Je ervaart vrijwel onmiddellijke een reactie bij een Emmett behandeling, zoals pijnvermindering, verbeterde motoriek, afname van spierspanning of bewegingbeperking, tot aan meer emotionele balans toe.

De Emmett Techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld.

Deze mensvriendelijke behandeltechniek bestaat uit een serie van opeenvolgende lichte drukpunten (meestal uitgevoerd met de middelvingers) op bepaalde punten op het lijf (holding points).

Daarnaast worden korte ‘switches’ uitgevoerd met één of enkele vingers over een bepaalde spier. Bij de Emmett-techniek wordt het spier-zenuw-systeem op een zodanige wijze geprikkeld dat het leidt tot een zo optimaal mogelijke homeostase.

Het gaat hierbij om een tweetal receptoren; de sensorische en de musculaire. Deze groepen van receptoren kruizen elkaar veelvuldig op diverse punten van het lichaam, welke cruciaal blijken te zijn waar het gaat om het deblokkeren van spieren, pezen, organen, botten en vaak zelfs emotie.

Op de hoogte blijven?